Varaždin - Gradska sportska dvorana
Varaždin - unutrašnjost dvorane

Turnir Krešimir Petanjek danas

Udruga rukometnih veterana Varaždin prihvatila se 2011. godine organizacije 1. Memorijalnog rukometnog turnira za dječake "Krešimir Petanjek" u znak sjećanja na jednog od najvećih rukometnih zanesenjaka u gradu pa i šire. Krešo je rukometu posvetio cijeli život. Bio je poznat u rukometnim vodama europske i svjetske federacije i na kraju čovjek koji je sva svoja znanja i sjećanja posebno o razvoju rukometa u gradu Varaždinu pretočio u jednu prekrasnu historiografsku knjigu „Varaždin - kolijevka rukometa u Hrvatskoj “.

Veliki doprinos za održavanje navedenih i drugih velikih rukometnih priredaba u Varaždinu unatrag desetak godina omogućila je izgradnja multifunkcionalne Gradske sportske dvorane „Varaždin“ koja sa svojih preko 5000 mjesta u gledalištu posjetiteljima pruža istinski užitak na svim događanjima što se u svojih 15 godina rada pokazalo punim pogotkom kako za sam grad tako i za cijelu zemlju.

Varaždin - tornjevi crkava
Varaždin - Gradska vijećnica

Ponosni smo na tradiciju Turnira. Naša statistika to zorno prikazuje:

Na do sada održanih 11 Turnira u oba godišta nastupilo je:

Ukupno klubova

58

Ukupno momčadi

330

Momčadi iz inozemstva

46

Momčadi iz Varaždinske županije

97

Momčadi iz ostalih županija RH

187
Nagrade kategorije U11
Dodjela nagrada za U13

Organizacija ovog memorijalnog turnira samo je nastavak svega onog što su Varaždinci rukometu dali i nastavljaju dalje organizacijom ovog turnira za najmlađe, a u čast ovom velikom rukometnom entuzijastu.
Do 2023. godine Turnir je organiziran jedanaest puta. Na svakom Turniru nastupaju dječaci u dobi do 11 (kategorija U11) i 13 godina (kategorija U13)
, a ukupno u oba godišta nastupa tridesetak momčadi iz zemlje i inozemstva.

Na prvih jedanaest održanih Turnira nastupilo je 58 klubova iz zemlje i inozemstva sa 163 momčadi u starijim godištima i 167 momčadi u mlađim godištima, ukupno 330 momčadi.
Naravno da se Turnir ne bi mogao održati na ovako visokom nivou toliki broj godina da nemamo veliku podršku Grada Varaždina koji je pokrovitelj svih održanih Turnira, Varaždinske županije , dugogodišnjih donatora i obitelji Petanjek/Benc na čemu smo im kao organizator neizmjerno zahvalni.


Svoj veliki doprinos u organizaciji i realizaciji Turnira daje pedesetak rukometnih entuzijasta koji na volonterskoj osnovi obavljaju potrebne poslove da ukupna organizacija i realizacija Turnira bude besprijekorna, a da se učesnici turnira osjećaju ugodno te se kući vrate sa najljepšim uspomenama.
Ovo je Turnir koji ima dušu, Turnir koji njeguje prijateljstvo, to je Turnir na kojem su svi dobro došli i Turnir koji na najbolji način otvara pogled u rukomet sutrašnjice s pravom na lijepu budućnost ove mladosti koja se okuplja na ovom varaždinskom Turniru.

Dobro nam došli i na nadolazeći, 12. Turnir u naš Varaždin i osjećajte se kao kod svoje kuće!